Nog 88 dagen

Nederlandse versie is in het cursief! Dutch version in cursive!

Where is the time? Someone tell me. Really, in 88 I’m going back home. In 88 I’ll be back in the Netherlands. Weird to think about it. I don’t want to go home. Don’t get me wrong, I don’t hate the Netherlands. Is there a thing called reverse homesickness? Not that I don’t want to see everyone again, but when I’m back I won’t know when I’ll see my Americans again. And I won’t know if I will ever have the change again to live again in an other country for a year.

Waar blijft de tijd? Echt hoor. Over 88 dagen zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Gek om te bedenken dat mijn tijd hier bijna op zit. Ik wil nog helemaal niet weg, ik wil niet terug naar Nederland. Bestaat er zoiets als omgekeerde heimwee? Niet dat ik iedereen in Nederland niet wil zien of dat ik een hekel heb aan Nederland, omgekeerd zelfs. Maar ik weet dat ik iedereen in Nederland over 88 dagen weer zie maar ik weet niet wanneer ik de mensen in Amerikanen weer ga zien. Ik weet niet of ooit nog de kans krijg om een jaar of langer in het buitenland te wonen.

I know, Its been to long since my last post. I tried, but there is just not enoigh time. Especially now when track &field and golf started. After school I will have either Golf or track & field and after that Speech practice until 7pm.

Ik weet dat het weer veel te lang geleden is dat er een blog online kwam. Ik probeer het echt, maar er is gewoon niet genoeg tijd. Nu track & field en golf begonnen is, is het er ook niet beter op geworden… Nu heb ik na school track & field (atletiek) of golf practice en daarna heb ik Speech practice tot 7 uur s’ avonds. En dan vraag je je waarschijnlijk 1000 dingen af, hier een antwoord. Voor track & field doe ik het gedeelte waarbij je moet kogelstoten en disc gooien (hoe zeg je dat in Engels?). Golf is precies wat het is. Golf.

I get it why people hate golf and why people love it. But why do I both instead of just one activity? Because I couldn’t choose. I know. I never did both of them and I want to do as many thing as possible. I’ll look every week to which practice I go. Depending on the games I have. Speech is still my priority but we had our last normal meet a few weeks ago. The last 2 months I had every Saturday a speech meet. From all the meets, I became 1 time  4th, 1x 5th and 1x 8th.

Ik begrijp waarom sommige mensen het leuk vinden en sommige mensen zouden er niet dood gevonden mee willen vonden. Waarom ik beide doe en niet gewoon 1? Ik kon niet kiezen. Beide dingen heb ik nog nooit gedaan in mijn leven en ik wil zo veel mogelijk nieuwe dingen proberen en doen want waarom niet? Elke week kijk ik wanneer ik na welke practice ga, afhankelijk of ik wedstrijden heb en speech. De docenten zeggen dat ik een prioriteit moet kiezen, en zoals je misschien merkt ben ik slecht in keuzes maken, maar wat ik wel weet is dat speech voor alles gaat. Voor speech zijn alle normale meets afgelopen. Een meet is een ander woord voor wedstrijd. Voor de afgelopen 2 maanden had ik elke zaterdag een meet. De zaterdag meets waren allemaal losse wedstrijden. Van alle meets ben ik 1x 4e geworden, 1x 5e en 1x 8e.


Our Speech team in the local newspaper! We staan ook in het plaatselijke krant!

That time that I became 8th we also had finals. That means that I had after the first 3 rounds an extra round to determine the winner. Kind of funny when your are standing there between 7 Americans haha. I also met an other Dutch Exchange student who was here with EF. An other exchange organisaion. It was super nice though to speak Dutch again. Last Thursday we had our sub-sections for Speech. I became 5ht what means I go to sections! Next Saturday I’ll have sections at Melrose. I have to get into the top 3 to proceed to state…. I don’t think I’ll make it to state, but you will never know! I really like speech and I’m going to miss it when it is over. If I pull of a miracle and I go to state, I have to give my speech in front of the entire school.. whooh…not.. But it might not be a wrong thing. In my speech I talk about the holocaust in Europe. The category I’m in is Original Oratory (persuasive).

De keer dat ik 8e ben geworden (van de 32!) waren er ook finales. Dat betekenden dat je na de normale 3 rondes de top 8 nog een extra ronde heeft, de finale. Sta je daar opeens als Nederlander tussen 7 Amerikanen in de finale voor een meet. Haha. Die dag heb ik ook een ander Nederlands exchange student ontmoet en het was echt fijn om weer even Nederlands te praten. Zij was niet met STS maar met EF, een andere organisatie die ook uitwisselingen organiseert. Afgelopen donderdag hadden we sub-sections voor Speech. Als je hierbij in de top 6 kwam, ging je door naar de volgende ronde; sections. En ik ben door! Volgende week zaterdag heb ik sections. Hierbij moet ik in de top 3 komen om door te gaan naar STATE! State is het hoogste wat je kan behalen. Ik ga er niet van uit dat ik in de top 3 terecht kom vanwege alle ontzettende goede mensen in mijn ronde. Maar ik ga proberen om zo hoog mogelijk te eindigen! Het gaat waarschijnlijk mijn laatste speech wedstrijd ooit worden… Ik vind speech echt ontzettend leuk en ik ga het ook zeker missen als het over is. Voor de nieuwegierige onder ons. Voor speech heb je 13 categorieën. Ik doe Original Oratory. Dit betekend ook wel dat je een eigen speech moet schrijven die betuigend is. Mocht ik het op een wonderbaarlijke manier State zien te behalen, zal ik mijn speech voor de hele school moeten geven…. 400 leerlingen + docenten…. Liever niet hahaha. Opzich zal het wel goed zijn om mijn speech voor de hele school te geven omdat ik in mijn speech vertel over de holocaust in Europa….En kinderen (oud genoeg om beter te weten zou je denken) in mijn bus zaten doodleuk hakenkruizen op de ramen te tekenen… Ik weet niet in hoeverre Amerikanen aware zijn van de gevolgen van de Holocaust in Europa… Ik ga toch ook niet 9/11 op hun ramen kalken????  Maar goed. Duim allemaal dat ik in die top 3 terecht kom aanstaande zaterdag en naar State kan. Want hoewel ik weet dat het bijna onmogelijk is, is het wel leuk om er over te dag te dromen (komt die US history toch nog ergens van pas).  Het enige probleem wat er zou zijn als ik naar State zou gaan, is dat het in hetzelfde weekend is dat mijn ouders komen. Ach ja, als ik state haal, gaan ze maar mooi mee hahaha.

My parents are visiting me in 18 days! I don’t know what to tell about it, except that I’m kind of looking forward to see them. Its been 8 months since i have seen them for the last time. Anyways, when they are here I will show the the Mall of America, my school and Duluth. After a week they will fly to Iceland to stay there for a week.

Mijn ouders komen al in 18 dagen! Ik weet niet zo goed wat ik er mee over kan vertellen behalve dat ik er opzich wel naar uitkijk om ze weer te zien, maar het gek is om ze weer te zien na 8 maanden… Anyways, als ze hier zijn gaan we o.a. naar de Mall of America (grootste winkelcentrum van heel the USA), ik laat ze mijn school zien en we gaan voor een weekend naar Duluth/  lake Superior. En daarna vliegen zij door naar IJsland.

A few weeks ago, a goof friend from the Netherlands visit me. Lotta is also an sxchange student but in Indiana. Friday she came here and Monday she left. It was really nice to see a familliar face again. We visit the Mall of America, we went to a movie, and she went to my school for a day. In 67 days I’ll see her again for thew start of the Coast to coast trip! I will leave minnesota at June 8th and I will leave the country at June 29th.

Een paar weken terug was ook een hele goede vriendin uit Nederland hier! Lotta is ook een exchange student in Amerika maar dan in de staat  Indiana. Op vrijdag 17 maart kwam zij aan hier en maandag 20 vloog ze weer door. Het was ontzettend leuk om weer een bekend gezicht te zien! We zijn o.a. naar de Mall of America en naar de film geweest. Over 67 zie ik haar weer omdat we samen coast to coast gaan doen! Ik vertrek daarvoor op 8 juni naar Los Angeles. En op 29 juni vlieg ik vanaf New York naar Amsterdam. Ik heb ontzettend veel zin in de coast to coast trip, alleen betekend dat ook dat mijn jaar er bijna op zit.

Mall of America

The weather is also getting nicer! The last snow dissapeared a few weeks ago! And yesterday it was 60F!

Het weer begint hier ook steeds beter te worden! De laatste sneeuw is weg en gisteren was het in de 60 (16 in celcius)!

Somewhere in the last few weeks I also shot a gun for the first time in my life! It was awesome to do!

Somewhere in afgelopen weken heb ik ook met verschillende geweren/ pistolen geschoten! Dat was echt super gaaf om te doen.

A few weeks ago I had a sleepover at a friends house. We made bitterballen. It is a Dutch ‘dish’. Made of fried gravy in a crust. Not as good as you would get them back home, but good enough. The stores are also filled with easter stuff. You can buy those giant chocolate bunnies which aren’t made of real chocolat. All the chocolate is just cornsyrup with a bith of chocolate in it. I miss my Dutch food.

Een van de avonden dat ik bij een vriendin bleef slapen hadden we ook bitterballen gemaakt! Niet zo goed als je je zou kopen in de supermarkt maar toch erg lekker. De winkels zijn al helemaal gevuld met paas spullen. En Amerika is Amerika niet als dit niet overdreven zou gebeuren. Dus je kan giga paashazen van chocola kopen, maar die chocola is niet eens echte chocolade. Alle chocolade is hier gewoon cornsyrup met een klein beetje chocola er door heen gemengd. Ik mis het Nederlandse eten wel. Gewoon een beschuit met muisjes of drinkbaar water uit de kraan…

I hope to write an other blogpost this month…If you have any questions or ideas, let me know!.

Ik hoop deze maand tenminste nog een keer een nieuwe blog te maken! Mocht je nog met vragen of ideeën achter blijven, laat het me weten!

Emma